Politiet brukte pepperspray i situasjonen der mann ble drept på Bolkesjø

Krimteknikere på stedet der en mann i 30-årene tirsdag ettermiddag ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Spesialenheten sier at politiet brukte pepperspray under hendelsen der en 39 år gammel mann ble drept av politiet på Bolkesjø tirsdag.

– Jeg kan bekrefte at det ble brukt pepperspray i forbindelse med hendelsen hvor politiet kontaktet fornærmede, sier etterforskningsleder Marit Oliver Storeng i Spesialenheten til NTB.

Det var tirsdag ettermiddag at en 39 år gammel mann ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Spesialenheten etterforsker nå saken.

To av tjenestepersonene som var involvert i situasjonen har status som mistenkt i saken, mens to andre har status som vitner.

Vurderer om instruksen ble fulgt

Det er tidligere bekreftet at én av tjenestepersonene som er mistenkt, avfyrte flere skudd mot mannen. Verken politiet eller Spesialenheten har villet kommentere hvor mange skudd som ble avfyrt.

– Etterforskningen fortsetter, og vi har gjennomført et stort antall avhør som nå skal skrives ut. Kripos bistår samtidig med kriminaltekniske undersøkelser, sier hun.

Kripos gjorde også undersøkelser på åstedet, men de er nå ferdige med dette arbeidet.

Døde av skuddskadene

Den avdøde ble obdusert torsdag.

– Vi har mottatt en foreløpig uttalelse, og den viser at døden skyldtes skuddskadene, sier Storeng.