Mann i 40-årene antatt omkommet etter snøskred ved Rjukan

Redningspersonell deltar i søket etter en person som skal ha blitt tatt av et snøras ved Vemorkbrua utenfor Rjukan lørdag ettermiddag. Foto: Terje Waskaas / Rjukan Arbeiderblad / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet og redningsmannskaper har avsluttet søket etter en isklatrer som ble tatt av et snøskred ved Rjukan lørdag ettermiddag. Søket gjenopptas trolig mandag.

– Redningsaksjonen ble avsluttet klokken 00.45 fordi vi vurderer det slik at muligheten for overlevelse ikke lenger er til stede. Vi har gått over til et søk etter antatt omkommet, uttalte operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB natt til søndag.

Den antatt døde er en mann i 40-årene fra Oslo. De pårørende er varslet, opplyser politiet.

Sørøst politidistrikt opplyser til NTB søndag morgen at søket etter mannen sannsynligvis ikke begynner igjen før mandag. Dette skyldes skiftende vær- og isforhold, samt at letemannskapene må hvile.

Ulykken skjedde da to menn drev isklatring ved Rjukan.

– Skredet gikk i fjellsiden over klatrerne og var en blanding av snø, stein og is, sier Fjeld.

Politiet fikk melding om skredet klokken 16.55 fra den ene av klatrerne, som umiddelbart startet søket etter kameraten sin.

Det ble satt inn luftambulanse, Sea King, og politihelikopter i redningsoperasjonen. I tillegg var personer fra nødetatene, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret involvert i arbeidet. Det ble også satt inn lavinehunder i søket.

– Det har vært en stor redningsinnsats fra nødetatene, Sivilforsvaret og frivillige. Om lag 60 personer deltok aktivt i leteaksjonen, sier Fjeld.