Mann tiltalt for å ha satt fyr på nabo i rullestol

En 60 år gammel rullestolbruker ble påført alvorlige brannskader etter at en eldre nabo skal ha satt fyr på ham. Naboen er tiltalt for grov vold.

– En meget spesiell sak, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes til Bergensavisen.

Det var på kveldstid i Fana i Bergen en dag tidlig i april 2018 at brannvesenet rykket ut og fant offeret med store hodeskader og brannskader. Han hadde brudd i øyehulen i tillegg til kritiske tredjegradsforbrenninger.

Flere operasjoner og sykehusopphold

Fornærmede måtte gjennomgå både operasjoner og et langvarig sykehus- og rehabiliteringsopphold etter angrepet.

Rettssaken starter i Bergen tingrett i begynnelsen av mai. Der vil spørsmål rundt hvordan de alvorlige skadene oppsto bli et sentralt tema.

Tiltalte har hele tiden nektet straffskyld. Han satt tolv uker i varetekt mens politiet etterforsket saken i 2018. Da kom det fram opplysninger som tyder på et konfliktfylt forhold mellom tiltalte, fornærmede og deres naboer, skriver Bergensavisen. Dette avviser imidlertid tiltalte.

– Har ikke hatt noe motiv for å skade naboen

– Han har ikke hatt noe motiv for å skade naboen, og derfor er dette uforståelig. Han tar tiltalen tungt, men han ser fram til å forklare seg for retten, sier mannens forsvarer, advokat Jan Magne Isaksen, til avisen.

Fornærmedes bistandsadvokat har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken.