Dyrevernere ber kongehuset droppe pels

Dronnings Sonja kledd i pels da kongefamilien var i Holmenkollen kapell første juledag 2018. Her sammen med prins Sverre Magnus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Oppfordringen fra dyrevernsorganisasjonene kommer etter at det ble kjent at dronning Elizabeth II ikke kjøper nye pelsprodukter.

I memoarene til dronningens mangeårige garderobeansvarlig står det at nye klær heretter vil bestå av falsk pels, skriver The Telegraph , som viser til at dronningen har anerkjent at holdningen til pels har endret seg.

Det mener dyrevernsorganisasjonen NOAH bør inspirere de norske kongehuset til å legge bort pelsen, skriver Nationen.

– Heldigvis er det en stund siden det ble registrert pelsbruk fra kongefamilien, etter det NOAH kjenner til. Det er likevel viktig for mange å vite at den familien som skal representere Norge, i fremtiden ikke vil bruke et produkt som er knyttet til dyrs lidelse, sier leder Siri Martinsen i NOAH til avisa.

NOAH og Dyrevernalliansen har tidligere henvendt seg til slottet med oppfordringer om at både Mette-Marit og dronning Sonja slutter å bruke pelsplagg.

Norges Pelsdyralslag peker på at et er en lang tradisjon for å bruke pels i Norge og at det bør være opp til de kongelige selv å bestemme om de vil bruke det.