Dette skjedde i natt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 29. oktober.

To personer pågrepet etter stort våpenfunn

Politiet har pågrepet en mann i 70-årene i en bolig i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen. I samme sak er en mann i 60-årene pågrepet i Asker.

Bombegruppa ble tilkalt for å bistå politiet i å håndtere våpenfunnene, som også skal inneholde store mengder ammunisjon og noe sprengstoff.

Senterpartiet stenger døren for MDG

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sier det er uaktuelt å inngå et regjeringssamarbeid med Miljøpartiet De Grønne i 2021.

Til Dagbladet sier Vedum at det skyldes partienes svært ulike syn i saker som handler om bilkjøring, innenlandsflyginger, rovdyr, kjøttproduksjon og norske kraftressurser.

Nytt byråd i Bergen

Ap, KrF, MDG og Venstre har blitt enige om en politisk plattform i Bergen. Den legger opp til at Bergen skal bli landets grønneste by.

Blant tiltakene er kutt i klimagassutslippene, reduksjon i biltrafikken, dyrere parkering, reduksjon i cruiseturismen og innføringen av minst én kjøttfri dag i kommunens kantiner.

Kraftig jordskjelv rystet Filippinene

Mange personer skal være skadd og bygninger ødelagt etter et jordskjelv på Filippinene tirsdag morgen. Redningsarbeidet er i startfasen og myndighetene har ikke fått bekreftet tallet på skadde.

Skjelvet hadde en styrke på 6,6 og episenteret lå nordøst for byen Tulunan i provinsen Cotabato, 972 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Wong får ikke stille til valg

Den høyprofilerte demokratiforkjemperen Joshua Wong fordømmer ledelsen i Hongkong etter at han er blitt nektet å stille til lokalvalg i Hongkong.

Den politiske administrasjonen i Hongkong, der Carrie Lam er leder, har sendt ut en uttalelse der det heter at nominasjonen av en ikke navngitt kandidat til valget ikke er godkjent.