Mann i retten i august for å ha skadeskutt ulv

En mann fra Hamar er tiltalt for å ha skadeskutt en ulv i Øyer i fjor. Saken skal opp i Lillehammer i august. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann fra Hamar er tiltalt for å ha skadeskutt en ulv i Øyer i fjor. Saken skal opp på Lillehammer i august.

Mannen har tidligere forklart at han hadde en oppfatning om at lisensjakten hadde begynt, skriver Nationen. Han må møte i Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer i august.

Skuddene falt 29. september i fjor i Øyer kommune i Oppland. Personell fra Statens naturoppsyn og elgjegere har forsøkt å finne ulven, men har ikke lyktes.

Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 240 «for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha forsøkt å minske en naturlig bestand av fredede organismer som nasjonalt eller internasjonalt er truet av utryddelse».

Han kan straffes med inntil seks års fengsel. Statsadvokaten vil også ha våpenet inndratt og frata mannen retten til å drive jakt.

Mannen har erkjent de faktiske forhold. Hans forsvarer, advokat Svein-Olav Bøen, sier at han ikke skjønner hvorfor det blir en hovedforhandling og ikke bare en tilståelsessak.

– For meg virker det som unødvendig ressursbruk, og det kunne vært gjort på en eklere måte, sier Bøen til avisa.