54-åring døde etter flystyrt i Mandal

Redningsskøyta Kaptein Skaugen deltok i søket etter de tre mennene som var om bord i småflyet som styrtet utenfor Mandal lørdag. Les mer Lukk

En 54 år gammel mann fra Stavanger som ble kritisk skadd i småflyulykken utenfor Mandal lørdag, døde på Ullevål sykehus i Oslo mandag kveld.

Den omkomne, Svein Erik Rud, var en av tre personer som var om bord i småflyet. De deltok i søket etter en antatt omkommet person, som hadde falt over bord fra passasjerferja Stavangerfjord utenfor Mandal natt til lørdag.

– Vi har fått beskjeden vi fryktet. Våre tanker går nå til familie, venner og til flyklubben på Sola, sier Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Motoren sviktet

Ifølge Statens havarikommisjon mistet motoren effekt etter en kort søkeperiode. Selv om motoren startet igjen, kunne det ikke forhindre at flyet traff sjøen. Kommisjonen fortsetter sine undersøkelser for å finne svar på hva som gikk galt.

De to andre mennene i flyet fikk kun lettere skader og er skrevet ut etter et kort opphold på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Politimesteren inhabil

Agder politidistrikt rekvirerte småflyet fra Sola flyklubb for å sette det inn i søket natt til lørdag. Derfor har politimester Lindeberg meldt seg inhabil og bedt statsadvokaten oppnevne et annet politidistrikt til å etterforske saken.

– Jeg kan ikke kommentere hendelsesforløpet før Havarikommisjonen og settepolitidistriktet har gjort sine undersøkelser og etterforskning. Vår oppgave i Agder politidistrikt nå er å følge opp de overlevende og pårørende med det vi kan, sier Lindeberg.

Bakgrunn: Tre menn til sykehus etter flystyrt utenfor Mandal

Aktuelt: Havarikommisjonen i gang med undersøkelser etter flyulykke i Mandal