VG: Støre positiv til at Bjørnar Skjæran blir ny Ap-nestleder

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ifølge VG positiv til at Bjørnar Skjæran blir ny nestleder i partiet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre har stilt seg positiv til at Bjørnar Skjæran fra Nordland blir ny nestleder i partiet, ifølge VG.

Avisen får bekreftet fra flere sentrale kilder at Bjørnar Skjæran ligger an til å bli valgt som nestleder på landsmøtet som holdes 4. til 7. april.

En viktig årsak til at et flertall i valgkomiteen skal være åpne til Skjæran som nestleder, er at Gahr Støre er positiv til at han trer inn i partiledelsen, får avisen videre bekreftet.

Også FriFagbevegelse erfarer at Skjæran er den eneste reelle kandidaten til å bli innstilt av valgkomiteen.

Valgkomiteen er ikke ferdig med sitt arbeid, men arbeidet hittil, sammen med Støres støtte, har styrket 52-åringens kandidatur til nestledervervet, skriver VG.

– Jeg har registrert at et samlet Nord-Norge har foreslått meg og synes selvsagt det er hyggelig og en stor tillitserklæring. Ellers har jeg ingen kommentar, sier Skjæran til FriFagbevegelse.

Skjæran har en lang karriere som Ap-politiker og har sittet i sentralstyret til partiet siden 2013.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, som leder valgkomiteen i partiet, ønsker ikke å kommentere saken. Heller ikke Støre ønsker dette.