Klassekontakt ber om bedre sikring etter tunnelulykke i Oslo

Klassekontakt ved Ruseløkka skole sier at flere ungdommer henger i områder der en tenåring fra skolen omkom i en tunnelulykke. Han etterlyser bedre sikring.

– Som klassekontakt har jeg fått vite at det er et sted flere ungdommer har utforsket. Vi må spørre oss da om den sikringen som finnes der, fungerer, sier Tørres Rasmussen til Aftenposten.

Han er klassekontakt for trinnet til gutten som mistet livet i en togtunnel på Filipstad i Oslo, der anlegget har en spenning på 15.000 volt. Med ham var den jevnaldrende gutten fra samme klasse og den 16 år gamle jenta fra Drammen. Begge fikk alvorlige skader.

I november 2002 omkom en 17 år gammel gutt i en lignende ulykke på en hensettingsplass for togsett på Filipstad.

Ifølge Bane Nor er det satt opp 1,8 meter høye gjerder rundt området, men ifølge Aftenposten er gjerdet ved enkelte områder så vidt over 1 meter. Gjerdet er lavest like ved en fritidsklubb, ifølge avisen.

– Alt blir grundig etterforsket. Med alle forbehold har jeg hørt at den reduserte høyden kan ha sammenheng med gravearbeid på utsiden av gjerdet. Altså kan avstanden opp til toppen av gjerdet ha blitt redusert, sier Bane Nors pressevakt Olav Nordli.