Frigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund

67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid døde natt til onsdag etter å ha blitt angrepet av en mann på en gravlund i Haugesund tirsdag ettermiddag. Les mer Lukk

Det var 67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid som døde etter å ha blitt angrepet på en gravlund i Haugesund i tirsdag.

Navnet ble frigitt torsdag i samråd med familien.

– Hereid var bosatt i Bærum, men vokste opp på Karmøy. Familien hadde hus i Haugesund, der de oppholdt seg en del. 67-åringen har vært lærer i den videregående skolen i Asker og Bærum i 40 år, og pensjonerte seg for to måneder siden, opplyser politiet i en pressemelding.

Familien ber om respekt for at de ønsker ro til å bearbeide sorgen.

En 48 år gammel tidligere straffedømt mann er siktet for drapet. Han har et langt kriminelt rulleblad og har slitt med omfattende rusproblemer i årevis.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling torsdag formiddag. Politiet har bedt om at det blir oppnevnt sakkyndige for å foreta en rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

– Politiet kan bekrefte at siktede forsøkte å bryte seg inn i et hus i nærheten av sitt eget hjem i forkant av drapet. Politiet presiserer at den avdøde kvinnen ikke har tilknytning til den første hendelsen, opplyser politiet.

Torsdag ettermiddag ble den drapssiktede mannen varetektsfengslet i Haugaland tingrett i fire uker med brev- og besøkskontroll, melder TV 2.

Retten mener det er fare for bevisforspillelse, siden siktede er dømt 22 ganger tidligere, og har også bedt om en legeundersøkelse av ham for å se om han må innlegges på sykehus.

Mannen har i avhør ikke knyttet seg til hendelsen.

– Han forklarer seg svært usammenhengende og virker psykisk syk, sa hans forsvarer, advokat Erik Lea, til TV 2 etter et politiavhør onsdag.

Aktuelt:Drapssiktet mann i Haugesund domfelt mer enn 20 ganger