Kranlekter blir flyttet fra Helge Ingstad

På grunn av det forestående uværet som er meldt i området flyttes kranlekteren Rambiz for sikkerhets skyld inn til Hanøytangen onsdag morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Det kommende uværet som er meldt på Vestlandet gjør at Forsvaret av sikkerhetsmessige grunner flytter kranlekteren Rambiz fra Helge Ingstad til Hanøytangen.

Sikringsarbeidet avsluttes onsdag morgen på grunn av væromslaget, opplyser Forsvaret.

Det er meldt kraftig vind med vindkast på opptil 35 meter i sekundet i Rogaland og Hordaland i løpet av onsdag kveld og natt til torsdag. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå for området.

Endringen i været medfører økt risiko for personell, ytterligere materiellskader og belastning på ankerfestene til Rambiz, heter det i en oppdatering på Forsvarets nettsider.

Kranlekteren har de siste dagene bidratt i sikringsarbeidet av fartøyet der det blant annet har blitt strukket kjettinger rundt baugen og akterut på skipet inn mot land.

Fregatten har ligget i ro det siste døgnet, og det arbeides videre med sikringsarbeidet på land utover onsdagen. Det innebærer innfesting og stramming av kjettingene på landsiden.

Forsvaret opplyser at det er tungt utstyr som benyttes i sikringsarbeidet, og arbeidet er tidkrevende.