Trondheim: Dobbeltdrapssiktet skal ha brukt kniv

Nasratullah Hashimi (19) og Reza Alizada (17) ble drept og en 18 år gammel afghansk mann ble skadd i Prinsens gate i Trondheim mandag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

18-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Trondheim, brukte ifølge politiet også en kniv under angrepet inne i en leilighet i Trondheim sentrum.

Det viser rapporten som politimesteren har sendt til Politidirektoratet etter at politiet skjøt siktede i leggen i forbindelse med pågripelsen, skriver NRK.

Vitnet som overlevde har tidligere fortalt at siktede også brukte hammer.

To afghanere i slutten av tenårene ble drept i angrepet mandag kveld. Det tredje offeret, en 18 år gammel mann, ble onsdag skrevet ut fra sykehuset. Han har forklart seg til etterforskerne i saken.

Den drapssiktede mannen ble lagt i kunstig koma etter at politiet skjøt ham i beinet under pågripelsen ved Trondheim sentralstasjon mandag kveld. Onsdag ble han vekket opp og han er foreløpig varetektsfengslet i én uke.

Les også: Afghanere i Trondheim i sorg etter dobbeltdrapet

Han har ennå ikke blitt avhørt om hva som skjedde da to unge afghanske flyktninger ble drept og en tredje ble skadd i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum.

– Siktede er ute av koma, men har ennå ikke forklart seg til politiet. Avhør gjennomføres når hans helsetilstand tillater det, og vi er i tett dialog med St. Olavs hospital og mannens forsvarer om når dette kan la seg gjøre, skrive politiet i en pressemelding torsdag formiddag.

Det tredje offeret, en 18 år gammel mann, ble onsdag skrevet ut fra sykehuset. Han har forklart seg til etterforskerne av saken.

Bakgrunn: Trondheims ordfører: – Utrolig trist