Jon Georg Dale tar over «den kuleste jobben» etter Solvik-Olsen

Nøkkeloverrekkelse i Samferdselsdepartementet. Jon Georg Dale (Frp) blir den nye samferdselsminister og får nøkkelen av avtroppende Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Som nyslått samferdselsminister får Jon Georg Dale med seg blomster, nøkkelkort og en liten modell av en sportsbil fra forgjengeren.

– Du har vært her et år som statssekretær, hvilket gjør deg ekstra godt egnet til å ta over stafettpinnen som samferdselsminister. Dette er etter min mening den kuleste jobben i en regjering, sa Ketil Solvik-Olsen før han overraske en blomsterbukett, nøkkelkort og en blå og hvit sportsbil i modellstørrelse til etterfølgeren.

Solvik-Olsen er en ivrig samler av modellbiler, og måtte flytte ut 1.050 modeller da han torsdag ryddet ut av kontoret sitt. Han har vært en av de mest effektive samferdselsministrene Norge har hatt, mener Dale.

– Å innfri ambisjonene i Nasjonal Transportplan kommer nok til å bli det mest krevende med denne jobben framover. Jeg har klare ambisjoner om å fortsette å gjennomføre prosjektene i planen, sa Dale.