Dette skjer i dag

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 28. august.

Ankesaken mot Jensen og Cappelen starter

Den tidligere politimannen Eirik Jensen ble i fjor dømt til 21 års fengsel, mens medtiltalte Gjermund Cappelen fikk 15 år. Mens Cappelen bare har anket straffen, har Jensen anket hele dommen, og i dag starter den fem måneder lange ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Spiralnekt opp for Høyesterett

Den katolske legen Katarzyna Jachimowicz ble i 2015 sagt opp fra stillingen som fastlege i Sauherad i Telemark fordi hun av samvittighetsgrunner ikke vil sette inn spiral på kvinner.

Jachimowicz gikk til sak mot kommunen og tapte i tingretten, men Agder lagmannsrett omgjorde dommen. Nå skal saken prøves for Høyesterett.

FNs menneskerettssjef holder sin siste tale

FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein holder sin siste tale før han går av som følge av den «nåværende geopolitiske situasjonen».

Jordanske al-Hussein, som er en skarp kritiker av president Donald Trump, begynte i stillingen som FNs høykommissær for menneskerettigheter i 2014.

Canada forhandler med USA

Canadas utenriksminister Chrystia Freeland reiser til Washington for å delta i innspurten i forhandlingene om en revidert NAFTA-avtale med USA og Mexico.

USA og Mexico ble mandag enige om å erstatte frihandelsavtalen North American Free Trade Agreement (NAFTA) med en ny og revidert avtale, men den nye avtalen er langt fra endelig. Et av de store spørsmålene er nettopp hvor Canada står.

Lagerbäck offentliggjør landslagsuttak

Lars Lagerbäck offentliggjør troppen til kampene mot Kypros og Bulgaria i nasjonsligaen klokken 13. Norges herrelandslag i fotball har vist positive resultater i 2018, men interessen har ikke tatt av foran nyvinningen Nations League. Så langt er det kun solgt drøye 4.000 billetter til hjemmekampen mot Kypros.