Cathrine filmet øyeblikket to gutter kjempet for livet i bølgene i Rogaland

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cathrine filmet øyeblikket to gutter kjemper for livet i bølgene Les mer Lukk

– Plutselig hørte jeg et skrik og rop om hjelp.

Cathrine Walker Barane satt på en høyde over Boresanden i Rogaland og så på en gjeng ungdommer som lekte med en ball i vannkanten. Plutselig forsvinner ballen ut i bølgene.

En av ungdommene legger på svøm for å hente ballen. Men ballen flyter så langt ut at gutten sliter med å komme seg tilbake til land.

Et skrik gjorde Cathrine (44) oppmerksom på at noe var galt.

– Plutselig hørte jeg et skrik og rop om hjelp. Gutten som hadde svømt ut for å hente ballen kom seg ikke inn igjen, sier Cathrine til ABC Nyheter.

I det øyeblikket tok Cathrine opp telefonen og begynte å filme.

­– Det står advarselsskilt om farlige undervannsstrømmer, men folk tar det ikke seriøst. Jeg filmet hendelsen for å vise folk hvor farlig det faktisk er, sier Cathrine.

I videoen ser man at en av guttene forsøker å svømme ut til vennen, men også han begynner å slite i de store bølgene. Sistemann kommer seg omsider i land, mens den første blir værende i vannet, trolig for sliten til å mobilisere kreftene som kreves.

En surfer klarer omsider å hjelpe gutten i land, hvor han blir liggende helt utmattet.

Cathrine håper nå at videoen vil fungere som en tankevekker for folk som trekker til stranden i disse varme dager.

­­– Dette skjer alt for ofte. Det var første av to hendelser på én og samme dag, sier Cathrine.

Ifølge TV2 ble to personer i tyveårene reddet opp av bølgene av surfere bare få timer senere. Begge hadde svelget mye vann, men var ved bevissthet da de ble fraktet til Stavanger Universitetssykehus.