Mann pågrepet etter to boligbranner i Hattfjelldal

Politiet har pågrepet en mann i 50-årene etter at to bolighus brant ned i Hattfjelldal i Helgeland natt til torsdag. Mannen er mistenkt for brannstiftelse.

To hus begynte å brenne i Hattfjelldal i Helgeland med tre timers mellomrom natt til torsdag og torsdag morgen. Begge bolighusene ble totalskadd i brannene.

– I forbindelse med brannene i Hattfjelldal er en mann i 50-årene, pågrepet. Etterforskningen er i en tidlig fase, og det vil ikke bli gitt noen flere opplysninger om pågripelsen på nåværende tidspunkt. Vedkommende er ikke avhørt, skriver politiet i Nordland på Twitter torsdag formiddag.

Den første brannen ble meldt klokken 2.42 natt til torsdag. Et hus og en garasje var overtent, men huseier var ikke hjemme.

Den andre brannen ble meldt klokken 6.11. Brannen oppsto i et bolighus 500 meter fra den første brannen. Heller ikke her var huseieren hjemme. Denne boligen er også nedbrent.

Politiet mistenkte tidlig at brannene kunne være påsatt.

– Det er veldig tørt her, men to branner er fortsatt ekstraordinært, sa operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt til NTB før pågripelsen.


Bakgrunn: Politiet mistenker brannstiftelse etter to boligbranner