Kronprinsparet besøkte bydel Sagene i Oslo

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk skyss i en elsykkel av 80 år gamle Harald Øyen under et besøk i bydel Sagene i Oslo mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Kronprinsparet vil bli bedre kjent med Oslo og skal besøke flere av hovedstadens bydeler. Mandag var det bydel Sagene som sto for tur.

Industri- og arbeiderhistorie fra områdene langs Akerselva var tema for kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits besøk.

De fikk blant annet høre om norsk industri på 1840-tallet på Arbeidermuseet, og de inspiserte Ellen Jacobsens statue «Fabrikkjentene på Beierbrua», som er satt opp til minne om kvinnene som jobbet på fabrikkene i området.

Kronprinsparet besøkte også bysten av Oskar Braaten, som skrev om nettopp fabrikkjentene, samt kulturkafeen Hønse-Lovisas hus, som har fått navn fra Braatens roman «Ungen».

Etter et besøk på Sagene seniorsenter fikk de to sitte på med en sprek 80-åring til Haarklous plass, som var neste stopp. Harald Øyen (80) skysset kronprinsparet på elsykkelen sin, med kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon godt plassert i ei vogn foran.