Arbeidstilsynet gransker politiet etter sykkel-VM i Bergen

Politiets Fellesforbund (PF) er ikke fornøyde med arbeidsforholdene under sykkel-VM i Bergen i fjor. På bildet ser man Martin Toft Madsen (DAN) i aksjon. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiets Fellesforbund (PF) mener Politidirektoratet brøt arbeidsmiljøloven under sykkel-VM i Bergen. Nå er saken til behandling hos Arbeidstilsynet. 

PF har meldt fra til Arbeidstilsynet om lange vakter, overtid og vanskelige arbeidsforhold under arrangementet, skriver Bergens Tidende.

I forkant av sykkel-VM var det mye bråk rundt politibemanningen. Politiets Fellesforbund hevder de advarte Politidirektoratet flere ganger om at det var fare for brudd på arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. I ettertid mener de bestemmelsene i arbeidsmiljøloven bevisst ble brutt.

Allerede før sykkel-VM gikk av stabelen, ble politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt innkalt til et møte i Arbeidstilsynet som følge av en bekymringsmelding fra PF.

– Det ville vært fullt mulig å unngå dette ved hjelp av god planlegging, for eksempel ved å sette av nok ressurser til arrangementet. Men arbeidsgivers tilbakemelding var at dette ville gå fint, sier Kjetil Rekdal, leder i PF i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Det har ikke lyktes avisen å få en kommentar fra Politidirektoratet. Heller ikke fra Arbeidstilsynet, som ikke ønsket å kommentere saken fordi den fremdeles er under behandling.

Arbeidstilsynet opplyser at det er planlagt et møte med Politidirektoratet i slutten av mai.