Raymond Johansen forsvarer Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo forsvarer egen by. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mener at hovedstaden svartmales. Han understreker at områder som Holmlia og Groruddalen er trygge.

Johansen reagerer på måten flere strøk i Oslo blir omtalt. Han mener blant annet at det skapes et feilaktig inntrykk av ungdom på Holmlia.

– 97 prosent av ungdommen der har aldri vært i politiets søkelys. Av de resterende tre prosentene er to tredeler engangskriminelle. Den siste tredelen er såkalte gjengangere, sier Raymond Johansen til VG.

Intervjuet kommer etter periode med uro i flere av Oslos bydeler.

Fredag den 20. april kastet en ungdomsgjeng stein på natteravner i Vestli i Groruddalen, noe som igjen førte til at politiet ba organisasjonen slutte å patruljere området.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har i ettertid forsterket politiet i området med 30 politifolk. Det er Raymond Johansen takknemlig for. Samtidig understreker han følgende overfor VG:

– Selvfølgelig er det trygt å oppholde seg i disse områdene. Jeg bor selv i Alna, og det har selvfølgelig vært episoder opp gjennom. Det jobber vi med, men å skape et bilde av at det er utrygt, blir feil.