Regnrekorden ser ut til å ryke for bergenserne

Målestasjonen Florida i Bergen sentrum er usle ti millimeter unna ny nedbørsrekord. Værmeldingen tyder på at de ikke kommer.

– Vi kan håpe på noen ekstra millimeter i natt, lyder oppmuntringen fra statsmeteorolog Kristin Seter til Bergensavisen.

Værmeldingen de neste dagene byr på rikelig med nedbør de kommende dagene, men mesteparten er ventet etter at det offisielle væråret 2017 er omme.

Har meteorologene rett, blir dermed rekorden fra 2015 stående. Da falt det 3.101,7 millimeter nedbør i Florida, mot 3.081,3 så langt i år. Tallet ble innhentet klokken 07 fredag morgen – og lørdag har det stort sett vært oppholdsvær.

– Det skal komme en hel del på nyttårsaften, men det hjelper ikke om det kommer etter klokken 07, sier Seter til avisen.

Ny nedbørsrekord er imidlertid målt flere steder. I Straumøy er det målt 2.434,2 millimeter allerede i år, over 200 millimeter mer enn i fjor. I Rosendal, Hatlestrand og Frøyset er det også målt nye rekorder.

Ved Gullfjellet er det målt 5.041,5 millimeter nedbør – nærmere to meter mer enn i sentrum. Der har imidlertid ikke meteorologene begynt med rekorder, ettersom målestasjonen har vært i drift i for kort tid.