Steffen (30) filmet farlig forbikjøring i Kristiansand

Your browser doesn't support HTML5 video.

Steffen (30) filmet farlig forbikjøring i Kristiansand Les mer Lukk

– Han brøt alt av trafikkregler der. Dobbelt sperrelinje, forbudt kjørefelt, gangfelt, og har kjørte for fort.

Steffen Nesland (30) fra Mosby i Kristiansand hadde vært ute og gjort noen ærender i hjemtraktene sist fredag, da han fanget en potensielt livsfarlig forbikjøring på dashbord-kameraet sitt.

En sølvfarget BMW kommer kjørende bak Nesland i 60-sone, og kjører forbi. Forbikjøringen i seg selv er grei, hadde bare bilisten lagt seg inn foran Nesland med en gang vedkommende var forbi.

Det skjedde ikke.

– Han brøt alt av trafikkregler der. Han kjørte forbi doble sperrelinjer, krysset et gangfelt i forbudt kjørefelt og han kjørte for fort. Jeg tipper han kjørte i hvert fall i 80 kilometer i timen der, sier Steffen Nesland til ABC Nyheter.

Les også: Frekk forbikjøring endte galt og satte sinnene i kok

– Sur når folk kjører som idioter

Nesland kontaktet politiet umiddelbart etter hendelsen, og sier han har sendt dem videoen.

– Jeg blir sur fordi folk kjører som idioter. Jeg håper politiet slår hardt ned på dette, og at de satser mer på kontroller i området på kveldstid. Jeg har sett lignende forbikjøringer 2-3 ganger før seint på kvelden, forteller Nesland.

Mosby-væringen synes hendelsen han fanget på film på fredag var spesielt ekkel på grunn av fotgjengeren som kom gående.

– Fotgjengeren kom nedenfra stien på venstresiden og kom ganske kjapt. Det er litt uoversiktelig akkurat der. Jeg tenkte: «Nå fyker han jo rett til skogs igjen». Men så gikk han heldigvis ned til bussholdeplassen istedenfor å krysse veien.

Les også: – Flaks at det ikke smalt

– Hadde mistet lappen på stedet

Trafikklærer Jarle Håbesland ved Den Trafikkskolen i Kristiansand sier til Fædrelandsvennen at dette er uansvarlig kjøring, og at han har sett lignende tilfeller før.

– Vedkommende hadde mistet lappen på stedet. Bilen blir forbikjørt i for høy fart, deretter passerer BMW-en et fareskilt for uoversiktlig fotgjengerfelt, og fortsetter på feil side av veien forbi fotgjengerfeltet med en fotgjenger i nærheten, sier han.

Han påpeker overfor avisen at BMW-en hadde også noen mangler på lysene.

– Her var det mye å ta av, sier han.

Les også:

Hva i alle ...? Sjekk hvem som kjører forbi på motorveien

Her fosser taxisjåføren forbi to biler på vei inn i en sving