Øystein Sunde fyller 70

Øystein Sunde fyller 70 år i dag, 24. januar. Det feirer han med Spektrum-konsert 1. april. Foto: Gitte Johannessen / NTB. Les mer Lukk

I 50 år har den populære artisten reist land og strand rundt for å underholde og drive musikalsk gjøgling. I dag fyller gitarkameraten Øystein Sunde 70 år.

Gjennom sin lange karriere har Sunde solgt over en million plater i Norge. Den evigunge 70-åringen fra Skarnes i Sør-Odal har dessuten rasket med seg det meste som finnes av priser og utmerkelser i norsk underholdningsbransje.

– Latteren er en sikkerhetsventil som trengs i harde tider, uttalte Sunde i intervju med Aftenposten i 2014. Gjennom sin sjonglering med ord og musikalske teft har få norske artister hatt samme evne til å få publikum til å åpne opp denne sikkerhetsventilen og la latteren slippe løs.

Denne vinteren reiser Øystein Sunde rundt med bandet Meget i Sløyd. 70-årsdagen feirer han sammen med tusenvis av fans i et for lengst utsolgt Oslo Spektrum den 1. april. Der vil han også får besøk av venner og kollegaer som har vært med han gjennom 50 år som artist.

VIDEO: Se Øystein Sundes nedskalerte garderobeversjon av låta «Men da må du ha».