Seks til sykehus etter gasslekkasje i Oslo

Your browser doesn't support HTML5 video.

Seks til sykehus etter gasslekkasje i Oslo
Brannmannskapene fant ikke farlig gass da de gjennomsøkt et bygg på Filipstad i Oslo etter en lekkasje onsdag. Seks personer er kjørt til sykehus.

Politiet fikk melding om gasslekkasjen ved Joh. Johansson kaffe på Filipstad klokken 10.04.

Klokken 10.45 opplyste politiet at seks personer er brakt til Ullevål sykehus, og at 51 personer er evakuert.

– Ingen av de seks viser tegn til alvorlig skade, men de skal undersøkes for å finne ut hva de har fått i seg, sier operativ leder helse Bjørn Sveen.

«Vi har gjennomsøkt hele bygget, og har ikke funnet noe farlig gass. Politiet etterforsker årsaken videre», meldte Oslo Brann og redningstjeneste på Twitter onsdag ettermiddag.

Vet ikke hva slags stoff

Det ble først meldt at det var snakk om propangass som hadde lekket ut, men brannvesenet kan ikke bekrefte dette, og er usikre på hva slags stoff det er snakk om.

Fungerende brigadeleder i brann- og redningsetaten i Oslo, Steinar Preus-Olsen, sier til NTB at de vet at det finnes både propan og nitrogen i bygget, og at de har stengt ned disse kildene.

– Hvis det hadde vært propan, ville det luktet, men det er ingen som har merket noen lukt, og vi har ikke fått noen utslag på målinger så langt, verken av propan eller nitrogen, sier Preus-Olsen.

Besvimte

– Det er tydelig at det har vært en gass der. Den kan ha blitt ventilert ut. Hvor den kommer fra, vet vi ikke. Vi sjekker ut et nødstrømsaggregat som står i etasjen der møterommet er, sier Preus-Olsen til TV 2.

Også sidebygget der brannvesenet vet det også er gasser, kontrolleres for å sjekke om gass kan ha kommet inn i det aktuelle bygget via ventilasjonen.

Gasslekkasjen ble oppdaget da en gruppe mennesker var på vei ut av et møtelokale og begynte å føle seg dårlig.

– Først besvimte to personer, så besvimte to personer til. Derfor er det nærliggende for brannvesenet å tro at det er snakk om en gasslekkasje, sier innsatsleder Rune Bjørsvik i Oslo politidistrikt til NRK.

Etterforskere fra politiet er på stedet for å finne ut hvordan lekkasjen kunne oppstå, sier politiets innsatsleder Rune Bjørsvik.