Norsk biskop: – Bestialsk og sjokkerende handling

BESTIALSK: Biskop Bernt Eidsvig er forferdet etter prestedrapet i Frankrike. Les mer Lukk

– Det er nesten umulig å kommentere og sette ord på en så bestialsk og sjokkerende handling, sier biskop Bernt Eidsvig i den katolske kirke i Norge om prestedrapet i Normandie.

– Vi vil be og vi sender våre kondolanser til erkebiskopen av Rouen, sier Eidsvig til NTB.

To menn væpnet med kniv tok fem gisler i en kirke i Saint-Étienne-du-Rouvray i Frankrike tirsdag formiddag. En prest ble drept og en annen er livstruende skadd. Begge gisseltakerne er skutt og drept.

– Gisselaksjonen skjedde i en forstad til Rouen, som er en by Norge har sterk tilknytning til historisk. For to år siden feiret vi sammen med Den norske kirke tusenårsjubileet for Hellig Olavs dåp i Rouen, forteller Eidsvig.

Les bakgrunn: Gisseldrama i fransk kirke

Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum sier til Dagen at hun er rystet over drapet.

– Jeg er forferdet over disse nyhetene og sender tanker både til pårørende, menigheten og de berørte, sier hun.

Pave Frans fordømmer også kirkeangrepet.

– Spesielt fordi denne grufulle volden fant sted i en kirke, som er et hellig sted der Guds kjærlighet blir forkynt, sier han i en uttalelse.

Den norske kirke: – En hån mot alle troende

En udåd av det aller mest grusomme slaget, sier Den norske kirke om angrepet i en kirke nord i Frankrike.

– De mange terrorangrepene på uskyldige mennesker over hele verden denne sommeren er skremmende, sier Berit Hagen Agøy, generalsekretær for Mellomkirkelig råd for Den norske kirke.

Hun fordømmer på det sterkeste angrepet i kirken i Saint-Étienne-du-Rouvray der en prest ble drept og en annen person livstruende såret.

– Å gå til angrep og drepe kristne i kirkerommet er en hån mot alle troende mennesker og mot gud. Tanker og forbønn går til ofrene, den lokale menigheten og Den katolske kirke, sier Hagen Agøy.

Også Kirkenes verdensråd har fordømt angrepet og understreker at de opplever det spesielt tungt at angrepet rammet en kirkeleder.

– Vi uttrykker vår sympati til det franske folk og spesielt til trossamfunnet i Saint-Étienne MACROBUTTON -du-Rouvray for denne nylige voldsepisoden. Vi deler deres sorg, sier rådets generalsekretær Hielke Wolters.