Politiet etterlyser vitner etter vannscooterulykke ved Frøya

Politiet etterlyser vitner etter at en mann i slutten av tenårene ble fraktet til sykehus med redningshelikopter etter en vannscooterulykke vest for Trondheim søndag.

– Siden vi ikke har anledning til å prate med mannen på grunn av hans helsetilstand, ønsker vi å få kontakt med vitner i området, som kan forklare hendelsesforløpet, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Trond Hangaas, til NTB søndag kveld.

Politiet har tatt blodprøver av mannen. De etterlyser også den gule vannscooteren tenåringen benyttet, som de ønsker å undersøke. Politiet tror at noen har tatt den med til land, uten å ha meldt fra.

– Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Mannen er ved bevissthet, men ikke ved god nok helse til å bli avhørt, sier Hangaas.

Mannen ble fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim, etter å ha blitt funnet drivende i sjøen ved Mausund i Frøya i Sør-Trøndelag søndag formiddag.

Foreløpige opplysninger tilsier at mannen var alene da ulykken skjedde.

Politiet fikk melding om en vannscooter som drev fire-fem hundre meter fra land rundt klokken 14.30. Mannen ble funnet av den samme melderen, som var en båtfører med legeutdannelse. Han startet hjerte- og lungeredning og fikk fraktet den unge mannen inn til land.