Ung mann døde etter grillulykke i Dyreparken

Politiet har satt opp sperringer etter at en mann i 20-årene ansatt i Dyreparken i Kristiansand døde etter en arbeidsulykke lørdag morgen. Les mer Lukk

En 22 år gammel slovakisk sesongarbeider ansatt i Dyreparken i Kristiansand døde lørdag etter en arbeidsulykke med en gassgrill.

Mannen ble erklært død på sykehuset i Arendal etter at han ble hardt skadd av en eksplosjon i grillen lørdag morgen, opplyser Agder politidistrikt lørdag ettermiddag.

– Etterforskerne har avsluttet sitt arbeid på stedet, men vi kan ikke si noe mer om detaljene rundt hva som har skjedd før etter helgen, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt til NTB.

– Stor sorg

Administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, opplyser at ulykken skjedde ved inngangen til Kaptein Sabeltanns Verden – sjørøverlandsbyen i Dyreparken.

– Det er med stor sorg og tristhet at vi har mottatt melding om at vår sesongansatte er død. Våre tanker går til pårørende og ansatte som har vært involvert i hendelsen, sier Aamot til NTB lørdag ettermiddag.

Ulykken med gassgrillen skjedde ved et av parkens spisesteder før parken hadde åpnet for publikum, opplyser Dyreparken i en uttalelse.

Arbeidstilsynet er involvert i saken, og grillen er tatt ut av drift.

– Blir ivaretatt

Aamot sier de involverte blir ivaretatt og får profesjonell hjelp.

– Vi har redusert dagens skuespilleropptredener. Det går stillferdig for seg. Vi regner med at alt skal gå som normalt fra og med søndag, sier Aamot.

Beredskapsgruppen i Dyreparken ble samlet lørdag formiddag, og de pårørende er varslet. Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.57.

Planen var å sende den hardt skadde 22-åringen til Ullevål sykehus i Oslo for behandling, men mannen ble altså erklært død på sykehuset i Arendal.

To andre ansatte ble lettere skadd i ulykken.