Mann kritisk skadd etter skyteepisode i Oslo

Store politistyrker leter etter en gjerningsperson etter at en person ble skutt på Torshov i Oslo onsdag kveld. Les mer Lukk

Store politistyrker leter etter en ukjent gjerningsperson etter at en mann ble truffet av skudd i en trappeoppgang på Torshov i Oslo. Mannen er kritisk skadd.

Skyteepisoden skjedde inne i en trappeoppgang på Haarklous plass på Torshov, øst i Oslo. Politiet ble varslet av AMK-sentralen klokka 18.11 onsdag kveld.

Ingen personer er foreløpig pågrepet, men politiet tror det dreier seg om én gjerningsperson.

– En mann er sett løpende fra stedet. Vi er interessert i om noen vet noe eller har sett noe, sier leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser til NTB sent onsdag kveld.

Ukjent gjerningsmann

Bakgrunnen for skyteepisoden er foreløpig ikke kjent, men politiet skriver på Twitter at de ikke har noen opplysninger som tilsier at gjerningspersonen er farlig for andre.

Et området er sperret av, og det er mye politifolk på stedet.

– Vi har mange spor vi jobber med, men foreløpig leter vi etter en ukjent gjerningsmann med store styrker, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet tidligere på kvelden.

– Skutt i brystet

Den skadde er en mann i midten av 20-årene. Han er brakt til Ullevål sykehus med skader som politiet betegner som kritiske.

Ifølge Dagbladet er mannen truffet av to skudd.

– Han er skutt i brystet. Vi vet ikke hvor mange ganger eller hvor mange skudd som er avfyrt, sier innsatsleder Magnus Strande til VG.

Ber om tips

Metlid sier til NTB at dette er informasjon de ikke er interessert i å gå ut med på nåværende tidspunkt.

Folk som kan ha opplysninger i saken, bes ta kontakt med politiet.

– Vi har snakket med flere vitner som har interessante opplysninger, og undersøker hvilken tilknytning han hadde til adressen. Han hadde vært i en leilighet der, sier Hekkelstrand til NTB.