Vinden herjer i Nordland – E6 over Saltfjellet stengt

Vinden herjer i Nordland – E6 over Saltfjellet stengt

E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av uvær natt til fredag. Hadselbrua er også stengt, og i Bodø ble et område i sentrum sperret av da vinden sendte glass ut i veien.

Klokken 0.50 meldte Salten politidistrikt også om et tre som har blåst over veien ved Storjord i Saltdal. E6 ble midlertidig stengt for store kjøretøy, men personbiler kunne fortsatt passere. Veitrafikksentralen fikk sendt folk til stedet, og etter en snau time var treet fjernet.

Omtrent samtidig med at ryddingen ved Storjord var avsluttet, kom det melding fra samme politidistrikt at et vogntog sto på tvers og sperret veien ved Kobbskartunnelen. Veien kunne åpnes igjen etter at vogntoget var fjernet.

Meldingen fra Saltdal kom kort tid etter at politiet varslet om glass i veibanen ved Sjøgata 1 i Bodø. Både området der og ved Scandic Havet ble sperret av natt til fredag.

I nærheten av Stamsund i Lofoten er et skilt og en lysmast blåst over ende på fylkesvei 815, og lenger nord er Hadselbrua stengt på grunn av høy vannstand og vind, som skaper vanskelige kjøreforhold, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt.

Fergen mellom Bognes og Skarberget er også stengt på grunn av uværet.