Framstilles for varetekt etter knivdrap på Sunndal asylmottak

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politet om knivdrapet på Sunndal asylmottak
En 18-årig eritreisk mann er varetektsfengslet i fire uker etter den dødelige knivstikkingen mot ei 17-årig jente på asylmottaket i Sunndal på Nordmøre.

Under fengslingsmøtet i Nordmøre tingrett fredag fikk politiet medhold for kravet om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud, de første to ukene i isolasjon, får NTB opplyst.

Ei 17 år gammel jente ble knivstukket og drept på asylmottaket i Sunndal på Nordmøre torsdag kveld.

Fra Eritrea

Knivstikkingen skjedde på Sunndal asylsøkermottak torsdag kveld. Politiet ble varslet om saken rett etter klokka 20.30, og rundt halvannen time senere ble 17-åringen, som i likhet med den pågrepne er fra Eritrea, erklært død.

18-åringen er foreløpig siktet for grov kroppsskade med dødsfølge. Den antatte gjerningsmannen stakk fra åstedet, men ble pågrepet uten dramatikk kort tid etter.

Les også: Ansatte og beboere på asylmottak dypt preget av sorg etter drapet

– Motivet kjenner vi ikke. Heller ikke relasjonen mellom de to. Det er slike ting etterforskningen skal forøke å avdekke, sa politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt under en pressekonferanse fredag.

Drapsvåpenet ikke funnet

Politiet har så langt ikke funnet drapsvåpenet, og det ble fredag brukt hunder i arbeidet med å finne det politiet antar er en kniv. Den 17 år gamle jenta bodde på asylmottaket. Det gjorde ikke den pågrepne mannen.

– Vi tror han kom fra Stavanger til Sunndal i tiden før drapet fant sted, sier Nilssen, som ikke kan svare på hvor den pågrepne har opphold.

Politimesteren sier han ikke kjenner til om 18-åringen har hatt befatning med politiet tidligere.