Rederieier siktet i cruise-saken i Bergen

I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon i forbindelse med skipsdåpen av Viking Star. Ifølge Bergensavisen er også cruisereder Torstein Hagen siktet i samme sak. Les mer Lukk

Rederieier Torstein Hagen er siktet i cruise-saken i Bergen, melder Bergensavisen. Politiet vil ikke bekrefte eller avkrefte opplysningene.

Ifølge avisen bekrefter Hordaland politidistrikt at det er tatt ut siktelse mot rederen.

– Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte at det er tatt ut flere siktelser, sier politiadvokat Hedvig Moe Øren til avisen.

Hagen er siktet i korrupsjonssaken i forbindelse med skipsdåpen i Vågen 17. mai. Hagen er cruisereder for Viking Ocean Cruises, som opplyser at rederiet er blitt kontaktet av Hordaland politidistrikt fredag.

– Viking Ocean Cruises vil samarbeide med politiet om dette, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Har ikke gjort noe lovstridig

Videre skriver de at de er trygge på at selskapet ikke har gjort noe lovstridig i denne saken.

– Rederiet har fulgt helt normal forretningspraksis innen cruisenæringen hva dåp av skip angår. Dette er en praksis som er blitt gjennomført ved skipsdåp i årtier, og som vil praktiseres i fremtiden av vårt rederi – og andre rederier verden over, står det videre.

Samtidig understreker selskapet at de ikke har hatt noen økonomiske fordeler i denne saken, noe de vil understreke overfor Hordaland politidistrikt.

Grov korrupsjonssiktelse

I september i år ble avtroppende Bergen-ordfører Trude Drevland (H) og havnedirektør Inge Tangerås siktet for grov korrupsjon, etter at det i juni ble kjent at hun var blitt fløyet i privatfly til Venezia i juni for å delta i sjøsettingen av Viking Star. Dette var betalt av cruisereder Hagen.

Politiet i Bergen om Drevland-saken:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politiet i Bergen om Drevland-saken