To menn siktet etter balltre-ran i Porsgrunn

Politiet har pågrepet to menn i 30-årene etter at en mann ble ranet og slått med balltre i Porsgrunn søndag kveld.

Den ene av de siktede, en 31 år gammel mann, ble pågrepet i Bamble ved femtiden natt til mandag.

Kort tid etter klokken ti opplyser politiet at den andre mistenkte i saken, en mann i slutten av 30-årene, også er pågrepet. Pågripelsen skjedde på Herre i Bamble.

Den fornærmede er en 29 år gammel mann fra Porsgrunn. Sent søndag kveld ble han slått ned med balltre og fraranet lommebok, nøkler og sko i Porsgrunn. To gjerningsmenn stakk fra åstedet ved Herøyagrillen i en mørk pickup.

– Mannen som ble ranet, fikk en kul i hodet og ble slått i overkroppen, men er ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Geir Kastmo til NTB.

Krevde penger

Den første pågripelsen skjedde etter blant annet tips fra publikum og observasjoner av bilen som de to gjerningsmennene kjørte. Den siktede 31-åringen er eier av bilen, ifølge politiet.

Etter det Kastmo kjenner til, har ikke bileieren og offeret noen tilknytning til hverandre.

31-åringen hadde tidligere på natten vært på et annet sted og krevd et mindre beløp fra en annen person, noe som gjør at politiet mistenker at et behov for penger kan ha vært motivet for ranet.

Mandag satt 31-åringen, som har vært en kjenning av politiet i flere år, i avhør. Den andre siktede kjøres til arresten, opplyser politiet.

Det var ingen vitner til ugjerningen, som politiet fikk melding om klokken 22.55 søndag.

Ran av kvinne

Også natt til søndag fikk politiet i Telemark melding om et ran. En 21 år gammel kvinne hadde da blitt dratt ut av en bil og ranet på Nenset midt mellom Skien og Porsgrunn.

Operasjonsleder Kastmo sier at politiet ikke kan utelukke at de to ranene har en sammenheng.

– Vi kan ikke utelukke det, men det er for tidlig å si, påpeker han.