Skuffede skøyteherrer slått av Polen

Polens trio ble for sterk for Norge i OL-kvartfinalen i lagtempo. (Foto: Issei Kato, Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Håvard Bøkko, Håvard Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen ledet lenge, men tapte fredagens OL-kvartfinale i lagtempo mot Polen med 0,41 sekund.

Det var ventet at det norske laget ville få det tøft i kvartfinalen, men åpningen var god. Først etter at omtrent tre firedeler av løpet var gått, overtok polske Zbigniew Brodka, Konrad Niedzwiedzki og Jan Szymanski ledelsen.

Før det hadde Norge på det meste ledet med 1,03 ved halvgått løp.

– Vi gikk fort lenge, men fikk det litt tøft på slutten. Da tapte vi nok til at Polen slo oss, sa Sverre Lunde Pedersen.

– Det var skuffende. Vi hadde som mål å slå Polen og gå videre. OL har vært en skuffelse og stang ut. Vi manglet noen tideler både på 1500-meteren og lagtempoen, mente Håvard Bøkko.

Lorentzen slet

Håvard Lorentzen fikk trøbbel og var langt nede etter tapet for polakkene.

– Jeg hadde en veldig dårlig dag og skuffet stort. Jeg hadde et uhell i nest siste sving og var nedi med hånden. Jeg tror kanskje vi tapte de fire tidelene der, sa Lorentzen, som fikk noen trøstende ord av Pedersen.

– Det er ikke snakk om å peke ut noen syndebukk. Vi går som et lag. Jeg fikk ikke med meg det uhellet i nest siste sving, for da lå jeg foran og dro, sa lagkameraten.

Uten medalje

Polen vant på tiden 3.42,78. Norge gikk raskere enn Russland, USA og Frankrike, som også ble slått ut i kvartfinalen, og faktisk også raskere enn to av lagene som vant sine kvartfinaler.

Den norske trioen går plasseringsløp mot russerne om 5.-plassen senere fredag. Det blir en kjedelig avslutning på et medaljeløst mesterskap for skøyteløperne.

Canada møter Sør-Korea i den første semifinalen, mens Polen skal møte storfavoritt Nederland i kamp om en finaleplass.