Høyst usikker Jespersen før OL

KLAR: Chris Jespersen var tirsdag ute å trente under langrennlandslagets høydeopphold i italienske Seiser Alm. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Uker uten trening har gjort Chris Jespersen (30) høyst usikker på hva som skjer i OL.

Tirsdag hadde han sin første utendørs treningsøkt siden sykdommen. Det skjedde på stadion i Seiser Alm, dagen etter ankomsten fra Norge, åtte dager forsinket. Der kunne du ikke se tvilen hans, men den ligger der og ulmer.

Innendørs har han vært i aktivitet siden sist onsdag.

Jespersen er årets norske langrennskomet. Han kom på 2.-plass sammenlagt i Tour de Ski og ligger på 2.-plass sammenlagt i verdenscupen.

Det var aldri noen tvil om privatlagsløperen fra Team United Bakeries skulle med i OL-troppen.

Han ble selvsagt tatt ut selv om han ble syk og gikk glipp av alle NM-løpene i Lillehammer. 30-åringen fra Korlevoll er ikke den første som er blitt syk i etterkant av Tour de Ski. Han blir heller ikke den siste.

– Hva skjedde?

– Et virus. Forkjølelsesvirus. Det ville liksom ikke slippe taket. Det var sånn det ble. NM røyk. Det var ikke det viktigste denne sesongen, men NM er stort i Norge og det betyr mye for mange. Derfor var det surt å bli syk. Det fine var at jeg fikk 14 dager ekstra med familien, sier Jespersen til NTB.

Den teller i tillegg til samboeren også datteren Tirill på ett og et halvt år.

Les også: Petter Northug: – Jeg kommer til å være i kalasform

Skeptisk

– Er det riktig å si at du er litt skeptisk med tanke på det som skal skje i Sotsji OL om mindre enn to uker?– Ja. Det vil være feil å si at jeg er veldig trygg, men jeg lever i troen på at det kan gå bra.

– Sesongen så langt viser at grunnlaget må være mer enn godt nok?

– Ja. Det er der håpet ligger. Jeg håper at det gjør utslaget

– Før sykdommen virket det nokså sikkert at du ville få gå alle tre distanserenn. Hva nå?

– Jeg var sikkert inne på laget i de fleste distanserenn, men nå får vi se. Det som er sikkert er at jeg ikke kommer til å mase veldig masse om å få gå renn i OL om ikke formen er der.

Les også: Her er hele OL-programmet

Bra

Det er ennå usikkert om formen blir såpass at han kan gå 15-kilometeren i klassisk i Toblach til helgen. Det er snart fire uker siden han hadde sin siste hardøkt.

– Jeg får se an. Fem dager i høyden vil kanskje gjøre meg godt. Jeg har fortsatt troen på at jeg kan prestere i OL, men jeg tenker like mye på det som kommer etter OL. Jeg har masse å forsvare i verdenscupen. Jeg er nummer to i sammendraget og leder distansecupen. Jeg vil svært gjerne ha den trøya når vi kommer til Falun i mars.

– Hva har du mest lyst til å vinne i OL?

– 15-kilometeren.

– Hvorfor?

– Fordi den er individuell start.

– Hva vil du være fornøyd med når du reiser fra Sotsji?

– Ingen husker 4.-plasser, så i hvert fall må jeg reise derfra med en medalje.

Jespersen har definitivt ikke mistet alt av innsatsvilje.

Og det er fortsatt en stund til OL-ringene tennes.