Musikkdelingstjeneste mistet 50 millioner låter etter kjempebrøler

I forbindelse med bytting av server, har alle bilder, all musikk og alle videoer lastet opp på Myspace i løpet av en 12-årsperiode blitt slettet. Foto: AP / NTB scanpix. Les mer Lukk

All musikk som ble lastet opp på musikkdelingstjenesten Myspace i perioden 2003 til 2015 har gått tapt i en serveroppdatering.

Før Facebook, Instagram og Snapchat erobret brukerne, var det nettsiden Myspace som var det rådende sosiale mediet i verden. Her kunne artister og band dele og gjøre ny musikk tilgjengelig for andre brukere.

Og det gjorde de.

I perioden mellom 2003 og 2015 ble 50 millioner lydfiler fra 14 millioner artister lastet opp på musikkdelingstjenesten. Og til tross for at Myspace de siste årene har havnet helt i skyggen av sider som Facebook, var musikken fortsatt tilgjengelig. Fram til nå.

I forbindelse med bytting av server, har alle bilder, all musikk og alle videoer lastet opp på det sosiale mediet i løpet av en 12-årsperiode blitt slettet, skriver CNN.
I praksis betyr det at 50 millioner låter er borte, med mindre musikerne selv har en oppdatering noe sted.

Les også: Facebook har fjernet 1,5 millioner videoer som skal vise moské-massakre

Kjempebrøleren skal ha skjedd for omkring et år siden, men det er først nå Myspace har gått ut og selv bekreftet brukernes mistanker.

Nyheten har fått mange til å rase i sosiale medier. Flere uttrykker også tvil omkring Myspaces forklaring om at filene forsvant på grunn av et uhell - og tror slettingen heller kan skyldes at nettstedet ikke lenger hadde råd til å ta vare på alle filene.

– Åpenlys inkompetanse kan være dårlig PR, men det høres likevel bedre ut enn å si at vi ikke har råd til å ha 50 millioner gamle MP3-låter liggende, skriver brukeren Andy Baio på Twitter.

Les også: Facebook tar i bruk ny teknologi i kampen mot hevnporno