Her er årets kjendiser i «Skal vi danse»: – Ikke a-profilene i Norge

Klare for parketten: TV 2 presenterte høstens 12 deltakere i Operaen i Oslo i formiddag. Bak fv: Frank Løke, Aune Sand, Jan Gunnar Solli, Morten Hegseth Midten f.v: Dorthe Skappel, Amalie Snøløs, Marianne Krogness, Thea Næss Foran f.v Aleksander Sæterstøl, Martine Lunde, Einar Nilsson, Sophie Elise Isachsen Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Men reklamekjøper tror likevel at Sophie Elise, Dorthe Skappel og Frank Løke vil gjøre jobben for TV 2.

I høst skal 12 nye kjendiser kjempe om dommernes poenger og seernes stemmer i «Skal vi danse» på TV 2. Dette er 14. gang TV 2 inviterer til dans og årets deltakere spenner fra tidligere idrettshelter til tidligere «Farmen»-deltakere.

De er kunstner Aune Sand, blogger Sophie Elise, tidligere håndballspiller Frank Løke, maler og interiørdesigner Einar Nilsson, kjent fra «Tid for hjem», «Paradise Hotel»-paret Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl, kampsportutøver Thea Næss, VGTV-programleder Morten Hegseth, skuespiller Marianne Krogness, fotballspiller og DJ Jan Gunnar Solli, «Farmen»-deltaker Amalie Snøløs og TV 2-programleder Dorthe Skappel.

TV-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat tror TV 2 har sikret seg de kjendisene de trenger for at programmet skal beholde posisjonen sin også denne høsten.

– Det virker som de har fått inn deltakere som man kjenner til, og som folk i forskjellige aldersgrupper kjenner til, sier han til Kampanje.

Les også:«Karma vil bite dere bak, vær trygg», skrev Sandberg til redaktør

– Ikke a-profiler

Wiberg tror ikke det er en ulempe at mange av deltakerne har figurert i TV 2-programmer tidligere. Fire av deltakerne har også vært, eller skal være, deltakere i «Farmen» og «Farmen kjendis».

– Dette er ikke a-profilene i Norge, men det kan likevel bli et bra program så lenge du har en bredde i deltakerlisten sånn at de har noe for enhver smak.

I tillegg til konkurransen fra «Stjernekamp» på NRK1, kommer årets deltakere til å kjempe en tøff kamp mot fallet i lineær-tv-seing. Den kampen tror ikke Wiberg at kjendisene kommer til å vinne. Han spår ytterligere nedgang for lineær-tv i høst.

– Alle tv-kanaler har presentert en veldig rikholdig meny for tv-høsten, så de satser i hvert fall i den tro at de skal holde på seerne, men vi vet at det dessverre ikke er nok til å beholde på seermassen. Det er nok av andre tilbud som gjør at folk velger forskjellig, så jeg tror det blir en liten nedgang, sier han.

TV 2: – Stolte av gjengen

Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 er i hvert fall godt fornøyd med årets kjendisfangst.

– Vi er stolte av gjengen som skal svinge seg over parketten denne høsten og seeren har mye å glede seg i ukene frem mot finalen. Spennet er stort i årets cast og kampen om pokalen kommer til å bli knallhard når alt fra toppidrettsutøvere, realitystjerner, tv-ikoner og spennende kjendiser skal kjempe om seernes gunst. Ekstra gøy er det at Dorthe Skappel har takket ja til å være lørdagsdronning hvor hun både deltar på «Skal vi danse» og leder «God kveld Norge» samme kveld. Vi gleder oss til å se dem stråle på parketten i hele høst, sier Nakken i en pressemelding.

I fjor var det tidligere snowboard-kjører og nåværende TV 2-programleder Helene Olafsen som sammen med danser Jørgen Nilsen gikk til topps i konkurransen.

Les mer: Over 700.000 så «Skal vi danse»-finale - øker seertallene fra de siste to årene

Denne saken ble først publisert hos Kampanje.com.