Skuespiller Kevin Spacey sjokkert over påstander om sexovergrep

Skuespilleren Kevin Spacey, blant annet kjent fra serien House of Cards, står fram som homofil. Han beklager sterkt hvis han er skyldig i påstandene om seksuelle tilnærmelser mot en 14-åring for flere tiår siden, en hendelse han sier han ikke husker. Les mer Lukk

Skuespiller Kevin Spacey sier han er «mer enn skrekkslagen» over påstander om at han gjorde seksuelle tilnærmelser mot en tenåringsgutt for flere tiår siden.

Den Oscar-vinnende skuespilleren sier han ikke kan huske hendelsen som skal ha skjedd i hans leilighet i 1986. Det er skuespilleren Anthony Rapp (46) som i et intervju med Buzzfeed forteller om hendelsen.

Rapp var 14 år da Spacey angivelig gjorde seksuelle tilnærmelser etter en lang kveld med festing i Spaceys leilighet.

– Hvis jeg gjorde det han beskriver, skylder jeg ham den dypeste unnskyldning for det som må ha vært svært utilbørlig, alkoholisert framferd. Jeg beklager sterkt det han sier han har måtte bære med seg i alle disse årene, skriver Spacey (58) i en twittermelding.

Rapp, som for tiden deltar i fjernsynsserien Star Trek: Discovery, sier at han står fram i kjølvannet av Harvey Weinstein-skandalen om systematiske sexovergrep i filmbransjen.

Spacey kom også inn på sin egen seksuelle legning i en twittermelding søndag.

– Dem som står meg nær, vet at jeg har hatt forhold til både menn og kvinner. Jeg har elsket og hatt romantiske møter med menn gjennom hele livet og velger nå å leve som en homofil mann, skriver Spacey.

Dette er første gang skuespilleren står fram offentlig som homofil.