«Norsk» låt gir tittel til Bruce Springsteens nye album

Bruce Springsteen slipper plate i januar, med tittel fra den «norske» singelen han spiller inn for andre gang, «High Hopes» av Tim Scott «Ledfoot» McConnell. Til høyre: Springsteen under årets andre konsert i Telenor Arena i april. Foto: brucespringsteen.net/NTB scanpix Les mer Lukk

I forrige uke begynte ryktene å løpe om at Bruce Springsteen skulle slippe en singel kalt «High Hopes». Ikke bare holdt det stikk, nå later det til at dette også blir tittelen på hans nye album.

Låtskriveren bak «High Hopes» er Tim Scott McConnell, den gang med i The Havalinas, siden 1993 bosatt i Norge der han bruker artistnavnet Ledfoot.

Mandag ble det klart at albumet «High Hopes» slippes 29. januar, ifølge nettstedet Lyd og Bilde.

Les også: Springsteen var gnistrende på Roskilde

Spilt inn sangen før

Det inneholder 12 spor – som både er originalmateriale, covere og nye versjoner av gamle sanger. Der blir også Tom Morello, som steppet inn for Little Steven på Australia-delen av «Wrecking Ball»-turneen, å høre.

Singelen «High Hopes», som åpner skiven, er klar denne uken. Dette er andre gangen Springsteen spiller inn «High Hopes»; første gang var til 1996-EP-en «Blood Brothers».

Les også: Sparket Springsteen et hull i Berlinmuren?

– Har ikke fått royalty

Til Billboard uttaler Scott McConnell at han har aldri har sett snurten av noen royalty, men at det er gjenkjennelsen som betyr noe.

Selv slipper norskamerikaneren, som blant annet var med på å skrive Vidar Busks Melodi Grand Prix-bidrag «Paid My Way tidligere i år, et nytt album som Ledfoot i Tyskland i januar – med tittelen «Black Valley Ballads».

Låtlista på Springsteens nye album ser slik ut:

1. High Hopes (Tim Scott McConnell) – med Tom Morello

2. Harry’s Place – med Tom Morello

3. American Skin (41 Shots) – med Tom Morello

4. Just Like Fire Would (Chris J. Bailey) – med Tom Morello

5. Down In The Hole

6. Heaven’s Wall – med Tom Morello

7. Frankie Fell In Love

8. This Is Your Sword

9. Hunter Of Invisible Game – med Tom Morello

10. The Ghost of Tom Joad – duett med Tom Morello

11. The Wall

12. Dream Baby Dream (Martin Rev og Alan Vega) – med Tom Morello

Hør tittellåta «High Hopes» her: