Sju av ti TV-seere så minnekonserten

Over 1,1 millioner norske tv-seere så Bruce Springsteen og de andre artistene spille på minnekonserten søndag kveld. (Foto: Vegard Grøtt/NTB scanpix) Les mer Lukk

Over 1,1 millioner nordmenn fulgte den nasjonale minnekonserten på fjernsyn søndag kveld.

Det tilsier at rundt 75 prosent av alle som så fjernsyn søndag kveld, så minnekonserten, ifølge NRK.

Til sammenligning hadde det mest sette TV-programmet fjor, finalen i håndball-EM for kvinner, over 1,6 millioner TV-seere, mens mange av suksessprogrammene i serien Nytt på nytt på NRK1 hadde seertall på rundt 1,3 til 1,4 millioner seere, ifølge TNS Gallup.

Les også: Lars Lillo-Stenberg: Personlig seier å skrive låten

Minnekonserten ble vist parallelt på NRK1, TV 2 og TVNorge. Tall på over én million seere er imidlertid uvanlig høyt midt i fellesferien, en tid da mange er på ferie og få ser på fjernsyn, ifølge statskanalen.

– Jeg syns det er flott at hele landet kunne ta del i dette. Konserten på Rådhusplassen var en markering der mange trosset vind og regn. At så mange også tok del hjemmefra er flott, sier prosjektleder Stig Karlsen i NRK Underholdning.

Les også: Springsteen: Det er en ære å være her

Selv om de tre kanalene sendte akkurat de samme bildene, valgte 60 prosent av TV-seerne å se konserten på NRK. 14 prosent så konserten på TV 2 og 1 prosent på TVNorge.

Les også:

Knausgård: Ikke nok å analysere Breiviks liv og psyke

Jeg har et liv å leve!

AUF-leder: Vi har svart på terroren med mer engasjement

Les alt om 22. juli

Les flere nyheter