Bevæpnet mann truet politi og forskanset seg i hus

Mannen som truet politiet med skytevåpen under en ransaking i Elverum søndag ettermiddag, er pågrepet uten dramatikk.

– Han ble pågrepet i et lite skogholt ikke langt unna boligen. Det skjedde rolig og helt uten problematikk, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB.

Det var naboer som oppdaget mannen, som er i midten av 20-årene, idet han løp fra huset og over et jorde i nærheten. Det lokale politiet fikk assistanse av politihelikopteret til på lokalisere ham. Han hadde ikke med skytevåpenet han hadde truet med tidligere på dagen.

– Han hadde lagt det fra seg ikke langt unna der han ble pågrepet, sier Waage.

Store politistyrker rykket ut og omringet et hus på Jømna i Elverum etter at en mann truet to polititjenestemenn med skytevåpen da de kom for å ransake huset i forbindelse med en annen straffesak. Mannen omtales ab politiet som en kjenning.

– Tjenestemennene ble tatt litt «off guard», siden denne mannen ikke har vært involvert i slike alvorlige trusselsaker tidligere. De valgte å trekke seg unna og tilkalle forsterkninger, sier Waage.

Han har så langt ikke fått brakt klarhet i hvorfor trusselsituasjonen oppsto. Mannen blir sittende i arresten til mandag. Da blir det opp til en av distriktets jurister å ta stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling.