Kan få fengsel i opptil 21 år for drap på toårig datter

En 37-åring som er tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo, risikerer en fengselsstraff som ligger tett oppunder lovens maksimum på 21 år. Torsdag faller dommen.

Den 37 år gamle afghaneren er også tiltalt for mishandling av sin kone og for å ha forsøkt å drepe tre av hennes familiemedlemmer. Han nekter straffskyld og forklarte i retten at han aldri har brukt vold mot familien sin.

Mannen er tiltalt for overlagt drap begått under særdeles skjerpende omstendigheter. Aktor, statsadvokat Andreas Schei, har lagt ned påstand om at 37-åringen må dømmes til 20 års fengsel.

Les: Aktor ber om 20 års fengsel for drap på toårig datter

Knivdrept

Ifølge tiltalen ble den lille jenta knivstukket til døde mens hun satt på sin mors arm. Det skjedde under et masseslagsmål utenfor familiens leilighet på Ellingsrud der jentas mormor, en onkel og en annen slektning også ble knivstukket.

Kort tid før knivstikkingen skal mannen ifølge tiltalen ha banket opp sin samboer hjemme i leiligheten på Ellingsrud. Hun ble blant annet påført brudd i nesa og skade på to tenner.

Under rettssaken i Oslo tingrett ble det blant annet vist videofilmer av slagsmålet som naboer hadde tatt opp på sine mobiltelefoner. Filmsnuttene viste blodige familiemedlemmer, fortvilte skrik og sirener fra politi- og ambulansebiler i bakgrunnen, skriver Aftenposten.

Utvist

Mannen forklarte i retten at han ikke hadde til hensikt å drepe noen, men at han hadde veivet rundt med kniven i slagsmålet.

Den tiltalte afghaneren kom til Norge i 2009. Han fikk midlertidig oppholdstillatelse, men i 2013 kom det endelige avslaget. Han fikk frist på seg til februar 2014 til å forlate landet, noe han ikke gjorde.

Flere vitner forklarte under rettssaken at mannen, etter at han fikk avslag på sin asylsøknad, ble mer og mer aggressiv i tiden før familiedramaet som kostet den lille jenta livet.