Stavanger: Overvåkingskameraer virket ikke

Natt til søndag kjørte tyvene en bil inn i lokalene til en fotobutikk i Stavanger, tømte lokalet for verdifulle varer og stakk av i en annen bil. Håpet var at videoopptak fra området kunne føre politiet nærmere tyvene, men kameraene viste seg å være ute av funksjon. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Overvåkingskameraene i Stavanger som kunne ha opptak av tyvene etter det grove tyveriet av en fotobutikk, var ute av funksjon.

Natt til søndag kjørte tyvene en bil inn i lokalene til fotobutikken, tømte lokalet for verdifulle varer og stakk av i en annen bil. Håpet var at videoopptak fra området kunne føre politiet nærmere tyvene, men kameraene viste seg å være ute av funksjon, skriver Stavanger Aftenblad.

– Det ville selvsagt gjort det enklere hvis vi hadde bilder av bilene, sier etterforskningsleder Vegard Sandland ved Stavanger politistasjon.

Det var heller ikke overvåkingskamera inne i butikken. Tyvene fikk med seg verdier for flere millioner kroner, ifølge eieren av butikken.

Bakgrunn: Sjekker videoovervåking etter «sjokkbrekk» i Stavanger

Sandland opplyser til avisen at de har noen tips de vil se nærmere på. I tillegg har to vitner som var i området ved Stavanger Foto meldt seg.

– De så ikke selve ranet, men har likevel interessante observasjoner, sier Sandland.

Natten før var det et lignende «sjokkbrekk» i en Expert-forretning på Forus i Stavanger. Da ble det kjørt en stjålet kassevogn gjennom en av portene inn til butikklokalet før tyvene stakk av gårde med store mengder datautstyr og mobiltelefoner.

Les også: 45-åring tiltalt for blotting under ran i Oslo