Norske gutter blant 2.000 fornærmede i overgrepssak

Kripos bistår kanadisk politi i etterforskningen av en nettovergrepssak med rundt 2.000 fornærmede. To av dem er norske gutter.

En 25 år gammel mann fra New Brunswick i Canada har utgitt seg for å være tenåringsjenta Veronika på forskjellige chattetjenester på nettet. Slik skal han ha kommet i kontakt med gutter som var mellom 10 og 16 år gamle og lurt dem til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger foran kamera, ifølge VG.

Mannen skal ha gjort opptak, lagret materialet og distribuert det på nett.

– Vi ble kjent med saken i september 2015, da kanadisk politi henvendte seg til oss fordi to av ofrene i deres etterforskning befant seg i Norge, bekrefter politioverbetjent ved seksjon for seksuallovbrudd hos Kripos, Fredrik Skoglunn.

En av tenåringsguttene er allerede avhørt. Kripos venter nå på rettsanmodningen fra Canada før etterforskerne går i gang med avhør av den andre norske gutten.

I tillegg omfatter saken fornærmede fra blant annet Canada, USA, Storbritannia, Nederland, Tyskland, Russland og Australia identifisert. Til sammen omfatter saken rundt 2.000 fornærmede, men omfanget kan komme til å øke, ifølge Jullie Rogers-Marsh i kanadisk politi.