Sint taxisjåfør kjørte med kunde på taket

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les mer Lukk

En krangel med en kunde endte med anmeldelse og inndratt førerkort for en taxisjåfør i Stavanger. Han valgte nemlig å kjøre flere kilometer med kunden på taket i stort fart.

Episoden skjedde natt til langfredag i Stavanger. Politiet forteller at taxisjåføren ringte dem og klaget på kunden mens han kjørte mot politistasjonen med mannen på taket.

– Kunden har klart å holde seg fast, selv om dette har gått i relativt stor hastighet. Taxisjåføren sa ingenting om at han hadde en mann på taket da han ringte oss, så saken tok jo en ny vending da politiet kjørte ham i møte for å hjelpe ham med den trøblete kunden, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

– Når vår patrulje kommer frem, er kunden nede fra taket og ganske oppspilt etter hendelsen. Vi tar tak i dette med sjåføren og tar fra ham førerkortet. Han blir selvfølgelig anmeldt for uaktsom kjøring, dette er jo livsfarlig, fortsetter operasjonslederen.

Han anslår at den svært uvanlige taxituren har vart i mellom seks og syv kilometer, fra bydelen Jåttå og inn mot politistasjonen i Lagårdsveien. Underveis skal sjåføren ha holdt en hastighet på opp mot 70 kilometer i timen.

– Begge partene har gitt en likelydende forklaring, så vi har ikke grunn til å tvile på at det er slik det har foregått, sier Stavik.