18-åring dømt til fengsel for vold mot flyktning

Kamerater av voldsutøveren filmet hendelsen mens de bannet og lo. Privat / NTB scanpix Les mer Lukk

En 18 år gammel mann er dømt til seks måneders fengsel for å ha angrepet en 19 år gammel syrisk flyktning i Namsos i fjor sommer.

Den hovedtiltalte i saken dømmes i Namdal tingrett til fengsel i seks måneder. Han må også betale en bot på 10.000 kroner, mister retten til å kjøre bil og dømmes til inndraging av skytevåpen.

Han dømmes også til å betale erstatning for fornærmedes mobiltelefon, som ble ødelagt.

Dommen ble avsagt tirsdag og forkynt for de tiltalte fredag. I dommen heter det at retten legger særlig vekt på at det dreier seg om uprovosert og grov vold.

Voldsepisoden der hovedtiltalte slår syreren og bryter ham ned i bakken, ble filmet og lagt ut på sosiale medier. 19-åringen fikk skader i hodet, kneet og hånden, samt en kraftig psykisk reaksjon på grunn av overgrepet, fremgår det av dommen.

Fire ungdommer var tiltalt for kroppsskade, eller medvirkning til dette, i saken. Aktor, statsadvokat Kaia Strandjord, la ned påstand om fengsel i ett år og to måneder for den hovedtiltalte 18-åringen og om fengsel i ett år for en av de andre tiltalte, samt samfunnsstraff og oppfølging i Konfliktrådet for de to yngste tiltalte.