Politiet ber om DNA-test fra menn i Sula

Kripos er koblet inn etter at en eldre kvinne ble forsøkt voldtatt i Sula kommune på Sunnmøre søndag. Politiet ber om DNA-tester fra menn og private videoopptak fra området.

Ingen er pågrepet etter at en eldre kvinne skal ha blitt forsøkt voldtatt i sin omsorgsbolig i Sula kommune, men politiet har håp om en snarlig pågripelse.

– Vi har ingen konkrete personer mistenkt nå, men vi har håp om å løse dette snart, blant annet gjennom god hjelp fra publikum, sier politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

DNA-tester

Mandag kveld gikk politiet fra dør til dør i området der overfallet skjedde.

– Vi har en rundspørring i Sula, der 30 politifolk er ute og snakker med folk. Parallelt med dette blir alle menn spurt om å avlegge en frivillig DNA-prøve, sier Drønnen. Hun understreker at det er rutinemessig med innsamling av slike prøver i saker med ukjent gjerningsmann.

Til NRK sier hun at politiet ønsker observasjoner av biler og personer i området.

– Dersom noen har private videoopptak fra området, er dette av stor interesse, sier Drønnen.

Kobler to saker

Politiet setter søndagens hendelse i sammenheng med en episode fra juli der en kvinne i 80-årene ble voldtatt i sitt eget hjem ikke langt unna. Fra hendelsen i juli har politiet fått svar på noen av DNA-prøvene de tok i forbindelse med voldtekten, men Drønnen ønsker ikke å fortelle om det er funnet DNA-spor etter voldtektsforsøket nå i helgen.

I motsetning til etter voldtekten i juli, har politiet nå fått en god beskrivelser av gjerningspersonen, men Drønnen ønsker ikke å dele disse opplysningene med mediene.

– Vi ønsker ikke at gjerningsmannen skal vite hva vi vet. Det siste offeret har gitt en svært detaljert forklaring, men vi ønsker ikke å gå ut med alder eller nærmere beskrivelse av gjerningsmannen, sier hun.