Sykehuset fulgte ikke opp unormalt røntgenbilde - 14 år gammel gutt døde

I desember i fjor falt gutten om og døde av hjertestans. Funn på røntgenbildene knyttes til dødsfallet. Fylkeslegen har opprettet tilsynssak mot Sykehuset Levanger.

I mars 2015 klagde gutten over brystsmerter og oppsøkte legevakt. En røntgenundersøkelse ved Sykehuset Levanger viste unormale funn, men funnene ble aldri utredet. Ett og et halvt år senere falt 14-åringen om og døde av hjertestans, skriver Trønder-Avisa.

Guttens foreldre har klaget saken inn til Helsetilsynet i Nord-Trøndelag.

På bakgrunn av klagen har fylkeslegen opprettet tilsynssak mot sykehuset.

– Vi finner grunn til å stille en rekke spørsmål knyttet til helsehjelpen som gutten fikk, ikke bare i tiden forut for dødsfallet - men også flere år tilbake i tid, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild til Trønder-Avisa.

Sykehuset Levanger hadde i utgangspunkt frist til mandag denne uken med å svare på Fylkeslegens spørsmål, men Helse Nord-Trøndelag har bedt om å få fristen utvidet, ifølge lokalavisa.

Fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at de vil besvare alle spørsmål så godt som mulig og legge frem de fakta som tilsynsmyndighetene etterspør.