Ny Downing Street Number 10-krise:

Larry svikter som offisiell musejeger i statsministerboligen

HARDT PRESS; Larry the Downing Street cat er under voldsomt press med beskyldninger om at han har sviktet som offisiell musejeger. Les mer Lukk

Den britiske statsministerkatten Larry er i hardt vær med anklager om at han svikter sin statlige oppgave som offisiell musejeger i Downing Street Number 10.

Engelskmennene stiller spørsmål om Larrys morderinstinkt og sviktende musejegervilje etter at politisk redaktør Laura Kuenssberg i BBC publiserte en avslørende video av ei rotte som ubekymret piler rundt på plenen utenfor statsministerboligen.

Videoavsløringen kommer ubeleilig for Larry the Downing Street cat: Staben i statsministerboligen har tidligere lekket opplysninger om at Larry foretrekker å sove i tjenesten. Han skal ikke ha reagert selv når frekke mus freidig gikk rett under nesen på han, skriver avisen The Telegraph.

Se også: Følg norsk natur direkte på Zooom.no

Eieren ble stemt ut

I mars i år ble det fotofokumentert at han lekte med ei mus, og så lot den løpe sin vei etterpå.

Embed: Musetweet

Den siste videoskandalen kommer på toppen av det hele etter at det tidligere i år ble publisert en statistikk som avslørte at Utenriksdepartementets katt, Palmerston, er det dødeligste kattedyret i Westminster.

- Kontoret til PUS (Permanent Under-Sekretær, Sir Simon McDonald) mottar rapporter fra øyenvitner til Palmerstones musefangster. Siden han kom hit i april 2016 er tallet kommet opp i 27 (fangede mus). Det reelle tallet er trolig mye høyere siden det bare er rapportert observasjoner, heter det i en uttalelse.

Larry ble hentet til Downing Street fra en dyrevernsorganisasjon under David Cameron i 2011 og bodde med han i hele hans statsministertid.

Men da folket stemte Cameron ut og Theresa May inn - fikk Larry fortsette tjenesten som musejeger i Number 10. Katten ble definert som medlem av staben, og den ble ikke skiftet ut.