Zooom inn på dyrene:

Tettere på naturen kommer du ikke

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dette er Zooom
Vi lanserer nå en helt ny tjeneste – zooom.no – der du kan følge livet i et havørnreir og en gråhegrekoloni på Smøla midt i den travle hekkesesongen.

Dette blir nærgående! ABC Nyheter og Zooom.no inviterer deg med på våren og sommerens vakreste eventyr. Bli med oss til vakre Smøla, der vi har montert opp to kameraer som streamer live døgnet rundt. Det ene viser livet i et havørnreir.

Se live nå: Her kan du følge direktesendingene fra havørnreiret og gråhegrekolonien på Smøla

Les også: Smøla – havørna og gråhegrenes rike

Rått og uredigert

Havørnparet vi følger, Baron Blå og Baronesse Barfot, har allerede lagt egg, og det vi venter på nå, er at ungene skal dukke opp i redet. I redet vil det også dukke opp andre ting, som sprell levende flyndrer, muligens et og annet lam og kanskje må ørneparet også slåss for både egne og ungenes liv. Her er det med andre ord duket for mye dramatikk, og alt sendes helt rått og uredigert – slik den ville, norske naturen er. Sjekk bare dette klippet fra 2015, der ørneparet har med rester av et lam til ungene:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oppfostring av ørnene

Les også: Sesong én av "Havørnreiret"

Venter et sabla leven

Vi har også satt opp et kamera i en gråhegre-koloni på Smøla, og det foregikk ikke uten dramatikk. Her forventer vi mye action og leven. Gråhegrene er høylytte i seg selv, men med opptil 40 par som hekker i en liten treklynge, kommer det garantert til å skje mye. Her er det mange munner som skal mettes, samtidig som gråhegrene må passe på at deres egne unger ikke ender opp som mat for ungene til havørna og andre rovfugler.

Det har allerede foregått heftig elskov i hegrekolonien:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Heftig elskov i hegrekolonien

Les også: Venter et sabla leven i hegrekolonien