Arizona hindrer Ubers selvkjørende biler

Et stillbilde tatt av nyhetsdekningen av dødsulykken i Arizona forrige uke. En 47 år gammel kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av en selvkjørende Uber-bil. Foto: ABC-15.com / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Guvernøren i Arizona i USA nekter all testing av selvkjørende Uber-biler etter at en kvinne omkom etter å ha blitt påkjørt forrige uke.

Guvernør Doug Ducey sier i et brev til selskapet mandag at videoopptak fra ulykken skaper sikkerhetsbekymringer.

Søndag forrige uke omkom 49 år gamle Elaine Herzberg etter at hun ble påkjørt av en av Ubers selvkjørende biler i Phoenix-forstaden Tempe i Arizona. Videoopptak viser Herzberg komme gående fra et mørkt område og ut på gaten før hun blir truffet av en selvkjørende SUV.

Ducey, som til nå har vært positiv til teknologien, kaller ulykken et utvilsomt brudd på forventningene om trafikksikkerhet.

Dødsulykken er den første som kan knyttes til selvkjørende biler. Fredag ble det kjent at selskapets interne dokumenter viser at bilene har hatt problemer i forkant av ulykken.

Uber stanset selv testkjøringen i flere delstater, inkludert Arizona, men som selskapet vil gjenoppta testkjøringen i Arizona, vil guvernørens beslutning hindre det. Saken blir nå etterforsket, og Uber sier i en pressemelding at de vil gjøre det de kan og holde en åpen dialog med guvernørens kontor for å bistå etterforskningen.