Kilde ble beste norske i Val Gardena

Aksel Lund Svindal under verdenscuprennet i super-G i italienske Val Gardena fredag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Les mer Lukk

Da Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal begge gjorde kostbare feil, var det Alexander Aamodt Kilde som ble beste norske på 4.-plass i super-G i Val Gardena.

Kilde kjørte en grei omgang og var 22 hundredeler bak vinneren Josef Ferstl, som ordnet Tysklands første verdenscupseier i super-G på 26 år.

Østerrikerne Max Franz og Matthias Mayer ble nummer to og tre. De var 0,02 og 0,10 sekunder bak vinneren i mål.

Rennet ble avbrutt to ganger, siste gang etter 38 startende. 42 av de påmeldte fikk ikke anledning til å sette utfor, blant dem Stian Saugestad og Rasmus Windingstad.

Forrige tyske seier i super-G kom ved Markus Wasmeier i 1991, og forrige seier i et fartsrenn var Max Rauffers utforseier i Val Gardena i 2004. Ferstls seier var altså etterlengtet.

Svindal ble nummer fem og seks i de to første super-G-rennene for sesongen. I Val Gardena gikk det ikke like bra resultatmessig. Svindal endte 0,60 sekunder vinneren Ferstl. Det ga 9.-plass.

Feil ødela

Det er blitt lite super-G-trening på ham grunnet kneskaden.

– Jeg gjorde en utaktisk utgang der oppe. Jeg skjønte at den feilen ville føre til at det ikke ble noen kjempetid. Det var helt greit i øvre halvdel, sa Svindal i pressesonen.

Når det gjelder kneet, kjentes det litt bedre enn for bare noen dager siden.

– Kneet er bedre. Det er bra progresjon og bedre enn i går. Det lover bedre for i morgen, men kjøringen i dag var ikke bra nok, sa Svindal til NTB.

Ødelagt

Kjetil Jansrud gjorde en stor feil etter rundt et minutts kjøring, havnet ute i løssnøen og måtte nærmest tverrstille skiene før en portpassering. Det gjorde at han var over tre sekunder bak i mål. Jansrud endte uten verdenscuppoeng.

Bjørnar Neteland kjørte inn til 29.-plass og var 2,25 sekunder bak vinneren. Rett etter at han kjørte i mål på startnummer 38 ble rennet avbrutt for annen gang på grunn av vanskelige forhold, og det kom aldri i gang igjen.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte bra lenge, men så endte det med en feil også for hans del, og han kjørte ut.

Lørdag er det utfor i Val Gardena.